Videopresentation

Videopresentation för dig som söker jobb

Videopresentationen är ett mycket bra komplement i rekryteringsprocessen vid tillsättningar av serviceyrken och säljtjänster.

 

Du anger i sin kravprofil kompetenser som inte kräver någon större erfarenhet inom yrket. Om kunden istället efterfrågar är hög social kompetens i form av servicekänsla eller säljdriv. Därmed är det genast väldigt mer intressant att kunden får se något mer av kandidaten än dennes cv i det första urvalet.

 
När vi presenterar slutkandidater för tjänster till våra kunder får de förutom CV och ansökningsbrev även en videopresentation om sådan är gjord av varje kandidat. Den spelas in i slutet av den intervju som görs här hos oss. Filmen är ca 1 minut lång och du får svara på 3 relevanta frågor om tjänsten du söker. Du väljer själv om du vill att videopresentationen skall bifogas till dina ansökningshandlingar.

Som kandidat får du redan i välkomstmailet till intervjuen en instruktion om hur det hela går till och kan avböja om du vill alternativt spelar du in videon själv om det känns bättre. Detta gör att du redan innan kan förbereda dig på att det eventuellt spelas in en videopresentation av dig.

 

Integritet

När man spelar in en videopresentation kan man känna sig trygg att den lagras på ett säkert sätt. Varje kandidat äger naturligtvis rätten att när som helst radera filmen.